Sturehovs Slott stod klart 1781 och har betecknats som en av landets vackraste byggnader i den gustavianska stilen.  Själva slottet är i två våningar med brutet tak. Huvudbyggnaden flankeras av två flyglar som är omkring hundra år äldre. Byggnaden uppfördes av Gustav III:s finansminister Johan Liljencrantz. Arkitekt var Carl Fredrik Adelcrantz. Det inreddes med hjälp av tidens skickligaste konsthantverkare och här finns landets största samling av Mariebergskakelugnar. Mariebergsfabriken blev berömd för sin höga kvalitet, de många färgerna och den klara glasyren. Slottets samling av kakelugnar är unik. Sturehov hette ursprungligen Averhulta och var en by med flera gårdar. Den högadliga Sturesläkten ägde byn under 1500- och 1600-talen och ändrade då namnet. 1899 köper Stockholms stad Sturehovs slott och på 50-talet renoveras det för att användas för representation, 2010 renoveras det åter då Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel har sin bröllopslunch här dagen före bröllopet. 

Slottet stod stängt i flera år, men 2016 startade Maria Sandberg, som också bor här på Sturehov,  upp med visningar, Afternoon tea, festvåning och en spännande slottsbutik.  I dag kan du även inta lunch  eller boka för fest, middag och konferens i slottet.

Välkommen på visning oftast onsdag-söndag 12.30 för att veta mer, kan avslutas med Afternoon tea i salongerna, förbokas.

Guidad visning med Afternoon tea 395:-    

 Endast visning 150:-

Sturehovs slott erbjuder en spännande guidad visning och vi erbjuder visning ons-sönd, visningen startar utomhus.  Under rundvandringen får ni höra om det som hänt här sedan Sturarna,  ser de unika väggmålningarna, de vackra Mariebergskakelugnar m.m.

Visningen kan avslutas med Afternoon tea som dukas upp i slottets vackra salonger, med en trevlig blandning av snittar, scones, kex, ostar, clotted cream, lemoncurd, marmelader, kakor, bakverk och chokladtryfflar. Sedan får ni sitta i den flärdfulla miljön i slottet som de gjorde här på 1700-talet.  

Guidad visning året runt, men ej vid fest, konferens eller julbord i slottet, kan även ställas in vid sjukdom.

För grupper guidad visning med slottsfika i salongerna från 295:-/p

Det går även bra att boka guidad visning andra tider i veckorna. Egen grupp från 3000:- mini annars 150:-/pers. Även med visning och lunch från 395:-/pers. Perfekt för bussgrupper.

Sturehovs Slott

Stockholm

Följ oss på Facebook/ Sturehovs slott fest & butik

Sverige

14590 Norsborg

Kontakta oss

Slottet  Butik & Reception 

Guidade visningar 
Konferenser, Luncher, Middagar och Bröllop.     
08-852400     eller  slottet@sturehov.se 

slottet@sturehov.se